De cleaners

Na twee毛nhalf jaar met dezelfde auto rondgereden te hebben werd het eens tijd voor een goede beurt. Natuurlijk wordt de lesauto tenminste een keer per week schoongemaakt. Van binnen en van buiten, maar na verloop van tijd zie je zo’n auto toch vervuilen. De velgen worden niet echt meer schoon, de hoofdsteunen worden vet, de matten zien er vertrapt en vuil uit, het dashboard wordt wazig en er zitten vlekken op de bekleding. Het werk van jaren kun je zien als je de auto in stapt. Het is een mooi overzicht van mijn werk, maar het is ook wel prettig als je een nieuwe start kunt maken.
Nu wist ik dat er autocleaners waren die je auto weer showroomnieuw af konden leveren. Zo’n bedrijf wordt ook ingezet als je een tweede hands auto koopt bij een dealer, dus zoiets moest ik kunnen vinden en na wat speuren op internet vond ik er twee bij mij in de buurt. ‘Carcleaning’ en ‘Car Wash XL’.
Ik nam met beiden contact op en al snel kreeg ik een berichtje van de laatste terug. Een korte zakelijke reactie van drie regels met daarin een prijs dat wanneer ik vragen had ik hen kon bellen.
Het eerst genoemde bedrijf reageerde niet en dat irriteerde mij. Als een klant contact op neemt via de mail, dan reageer je daar toch op? Maar na 3 dagen was er nog steeds geen reactie en besloot ik het eens via het webformulier op de betreffende website. Weer geen reactie na twee dagen, dus dat zou ik maar opgeven. Echter niet voordat ik hen had gemeld dat wanneer men zo met klanten om zou gaan het snel gedaan zou zijn met hun bedrijf.
Een dag later ging de telefoon drie keer onder het avondeten, maar ik nam principieel niet op omdat er best momenten mogen zijn waarop ik ongestoord mijn diner kan verorberen 馃檪
Via de mail kreeg ik een half uurtje later de volgende reactie:

“Geachte Boezelijn,

Onze excus dat wij zo laate reactie op u mail maar wij haten problemen met onze netwerk daroom stuuren wij an u deze mail terug wij hebben ook probeert an u te bellen maar helaas konten wij u niet bereiken. Natuurlijk hebben wij tijd voor u auto op 12 jullie te reinigen aleen te tijd moet u an ons doorgeven hoe laat kunnen wij u auto ophalen?

Met vriendelijke groeten car cleaning waddinxveen BV”

Welnu, dat noem ik nog eens een nette mail en toen ik dit op Facebook had gemeld aan mijn vrienden waren de reacties niet van de lucht. Hoe haalt een bedrijf in zijn hoofd om op deze manier een klant te woord te staan?
Mijn vrouw was coulanter en zij meteen dat ‘die netwerkproblemen’ nu eenmaal voor konden komen en zij daar wellicht niks aan konden doen. Dan bleef over de reactie wat betreft het Nederlands, maar reken je daar mensen uitsluitend op af? Het vreemde was dat ik ook wel geprikkeld was door de reactie van dit bedrijf. Het was bijna ontwapenend na茂ef om te denken dat dit geen invloed zou hebben op hun klandizie maar misschien was dat ook wel niet zo. Ik speurde op internet naar het bedrijf en vond feitelijk alleen maar positieve reacties van klanten. Wat was dit toch? Zou ik dan echt met dit bedrijf in zee willen gaan? Nee toch zeker?
Een ding ontbrak echter wel in hun reactie en dat was de prijs en aangezien ik wilde weten hoe snel ze konden reageren op email waagde ik er nog een mail aan en vroeg in die mail wat de prijs zou zijn als ik mijn BMW X1 door hen zou laten cleanen. Ik ontving enkele uren daarna al een reactie waaruit bleek dat ze in elk geval gelijk gehad konden hebben met hun netwerkproblemen die inmiddels op waren gelost.

“Geachte heer

De kosten voor uw auto bedraagt 150 euro ex btw.

De auto krijgt in deze bedrag een heele reiningig binnen en buitenkant. Het interieur word heelemal gereinigt ,de bekleeding van de stoelen ,de heemel , als er vlekken op de bekleeding zijn die worden heelemal verwijderd.De buitenkant word gewassen gepoleist als er krasen op ziten die niet te diep zijn die worden verwijdert de velgen en banden worden verzorgt en gereinigt raamen binnen en buitenkant gepoetst als laatst krijgt uw auto een after shine om uw aute te laten glansen en de laak word dardoor beschermt en de moterkap als u mee eens bent word ook gepoetst. Dus al dat is in dat prijs met een heel tevreden resultat.

Ik hoop dat ik u voldoende heb geinformeedrd en hoop dat we uw auto mogen poetsen.

Met vriendelijke groeten Car Cleaning”

Wat een geweldige reactie! Nu ik wist dat de prijs hetzelfde was als van de directe concurrent moest ik een keuze gaan maken tussen dit bedrijf en het andere. Nu zullen velen een totaal andere keuze maken als ik, maar ik ben lang genoeg ondernemer om die alleen op mooie praatjes af te komen en er een stuk intu茂tie bij komt als het gaat om de beoordeling van andere mensen.
Mijn keuze was snel gemaakt en ik koos voor dit bedrijf. Ze hadden zo hun best gedaan snel te reageren, een antwoord te geven op mijn vragen en het gevoel hierbij was goed. Die Nederlandse taal zei immers weinig over hun poets kwaliteiten.

 

 

Olaf BoezelijnAls ze net zo goed cleanen als ze spreken en schrijven dan gaat de deal niet door. 馃槈

Riana van DorpIk wil je auto ook wel wassen hoor, maar alleen als het lekker weer is!

Olaf BoezelijnHaha. Ik ken je. Ik bedoel ook bekleding reinigen, motoronderdelen, poetsen, etc.

Riana van Dorpow dat kan ik ook wel hoor. Ben goed met dingen uit elkaar halen, weet alleen niet hoe het dan erin terug moet. Garantie tot aan de deur he

Ren茅 KwastNoord-Afrikaans dialect….

Thamar OosteromIk zou niet naar dat bedrijf gaan als ik jou was?!

Lyckele GoversBel eens met pitlow in den haag, maken wij ook gebruik van.

Lyckele GoversZit op de binckhorstlaan

George VinkKost natuurlijk extra weinig!

Olaf BoezelijnHaha. Het is een succesvol bedrijf. Dat wel. Ik ga ws nu naar Carwash XL. Den Haag tever Lyc.

Janine BoezelijnSerieus, dat meen je niet. Unbelievable!

Olaf BoezelijnInmiddels heb ik een tweede reactie binnen. Willen jullie die ook lezen! Ik vroeg naar de prijs.

Riana van DorpHeb je er serieus op die mail geantwoord?

Melvin van der HavenIk geloof het niet? Dit kan je als bedrijf niet maken…

Olaf BoezelijnMaar goed. Ik wilde toch de prijs weten. Komt ‘ie:Geachte heerDe kosten voor uw auto bedraagt 150 euro ex btw.De auto krijgt in deze bedrag een heele reiningig binnen en buitenkant. Het interieur word heelemal gereinigt ,de bekleeding van de stoelen ,de heemel , als er vlekken op de bekleeding zijn die worden heelemal verwijderd.De buitenkant word gewassen gepoleist als er krasen op ziten die niet te diep zijn die worden verwijdert de velgen en banden worden verzorgt en gereinigt raamen binnen en buitenkant gepoetst als laatst krijgt uw auto een after shine om uw aute te laten glansen en de laak word dardoor beschermt en de moterkap als u mee eens bent word ook gepoetst. Dus al dat is in dat prijs met een heel tevreden resultat.Ik hoop dat ik u voldoende heb geinformeedrd en hoop dat we uw auto mogen poetsen.Met vriendelijke groeten Car Cleaning

Riana van DorpWat een koopje. Ik zou ze dat geld persoonlijk onderhandelen, met een inschrijving van de LOI erbij voor een cursus Nederlands!

Olaf BoezelijnJa, maar nu even zonder gekheid. Dit zijn natuurlijk buitenlanders die de taal slecht schrijven, maar het zegt niets over hun poetswerk, dus ik heb ze een kans gegeven. Als ze deze klus voor 150 ex. uit kunnen voeren is dat niet duur. Een nieuwe mattenset heb ik besteld op matten-online.nl (inmiddels binnen) en nieuwe spiegels liggen klaar voor de upgrade. Ik kom er volgende week donderdag op terug hier. 馃檪

Janine BoezelijnOMG, hoop dat ze beter poetsen dan schrijven…

Wim MuddeDeze jongens doen ook werk voor de garage waar ik kom. Poetsen doen ze beter dan schrijven.

Wim MuddeBen het met je eens Olaf. Maar de verhalen die ik heb gehoord zijn over hun werk positief. En het is niet veel geld

Vera van LoonDeze meneer is sowieso rete dyslectisch

Cora van der LooAls je het lef hebt om met zo,n schrijfstijl een prima communicatie neer te zetten, dan moet het product wat je levert ook goed zijn . Ik zou er vertrouwen in hebben. Liever iemand met lef die fouten maakt dan een perfect lullend persoon , die een slecht product aflevert.

Olaf BoezelijnDyslectisch? Dat ben jij misschien ook wel als je een spaanse mail moet schrijven. Dat kan ik hieraan niet zien.

Wim MuddeIs de poets beurt al gebeurd?

Olaf BoezelijnNee. Morgen komen ze m ophalen Wim.

Vera van LoonJa dyslectisch ja, kun je zo zien.

Olaf Boezelijn Een heel klein en lief oost europees meisje kwam vanochtend de auto halen en m weer netjes terug brengen.
WAUW! De auto ziet er echt weer als nieuw uit en alle vlekken zijn ook uit de bekleding.
Goede keus dus. De X1 ziet er weer top uit.
Zo zie je maar: niet alleen op de taal beoordelen. Volgend jaar mogen ze het weer doen!

Wim MuddeHad ik het toch goed

 

 

Olaf BoezelijnJa. Zelfs echt alle vlekken verwijderd uit de bekleding en het lijkt alsof ik nieuwe banden heb. Helemaal top!