Foutje … bedankt

Soms gaan er dingen fout tijdens een rijles. In de contacten met anderen, spraakverwarringen, cultuurshocs of je doet gewoon als instructeur iets heel doms!

– Ik had die morgen een witte broek aan en zag er piekfijn uit. Schone auto, mooi overhemd, alles in orde en dan ga je op weg naar een nieuwe leerling en drink je in de auto nog even je chocolademelk op.
Even hard remmen en de chocolade morst precies in je kruis. Een grote bruine vlek tekent zich af op je nieuw witte broek vlak voordat je de straat in rijd van die nieuwe leerling. Mensen staan buiten vol spanning te wachten. Op jou. Een van de belangrijkste dagen voor zo´n leerling. Wie zou die instructeur zijn? Daar is ie dan ….
Dan moet je heel snel iets creatief bedenken!
Ik ben niet uitgestapt, heb een jas over mijn broek heen gelegd en heb gewoon een uur les gegeven. Wel wat plakkerig, maar gelukkig heeft die leerling nooit iets geweten.

– Ik zei eens als grap tegen een moslima met een hoofddoekje in de auto: gooi je haar los en doe die doek weg, want die zit over je oren en het blijkt dat je mij zo niet kan horen.
Ai, die viel niet in goede aarde.

– Op mijn instructiekaart houd ik ook bijzondere zaken bij van leerlingen in de privesfeer. Zo kan je nog eens vragen of het schoolexamen goed is gemaakt en hoe de ruzie met vriendje is verlopen. Dat werkt meestal wel goed, maar dat moet je geen cruciale fouten maken.
´Hoe is het nu met je vader?´ Die is vorige week overleden. Tja, ik verwisselde in het gesprek 2 vaders met 2 leerlingen. Pijnlijk.

– De dames zijn er zo goed in: onder elk berichtje 3 kruisjes zetten naar hun instructeur, dus neem je zoiets snel over. Je moet tenslotte aansluiten bij de belevingswereld van je klanten.
Ja, maar wel opletten. Voor ik het wist had ik dit ook onder een berichtje gezet van een jongen die mij net had gesmst. Ai, maar gelukkig kon hij wel om de fout lachen.

De weg kwijt raken in Reeuwijk en deze moeten vragen.

Sonja die mw. de Hoog -> lesbisch