Naar de tippelzone

Als instructeur krijg je heel veel verschillende mensen in de auto. Ook wel eens zeer christelijke. Zozeer dat je elk woord moet wegen op een schaaltje en da’s niet makkelijk. Zeker niet voor mij. Des te delicater wordt het als zo’n leerling dingen ziet die ze helemaal niet wil zien: zoals de hoeren!

Het gebeurde allemaal op een vrijdagavond. Zij leste op een herfstavond wat later die avond rond een uur of 9. We zouden eens een andere route gaan rijden, dus besloot ik eens de richting van Utrecht op te gaan. Ze wilde pleintje oefenen en de autosnelweg, dus was Utrecht ook wel een leuke keuze. Het stikt daar van de pleintjes en er naar toe rijden gaat via de snelweg.
Ze was woonachtig in Gouda, dus zaten we zo op de snelweg. Zelf had ik wel enige instructieervaring, maar nog niet zo erg lang. Het was mijn eerste jaar dat ik werkte voor een rijschool uit Gouda.

We reden in Utrecht en opeens realiseerde ik mij dat ik de weg kwijt was. Ai, dat is dom: een instructeur die de weg kwijt is. Aan alle beginnende instructeurs wil ik dan ook zeggen: leer eerst je routes en ga ze zeker niet het eerste jaar even met een leerling uitproberen. lol
Het beste wat je dan kunt doen is eerlijk zijn en ik zei dan ook: “he, ik raak zo de weg kwijt. We kunnen beter gaan keren en dezelfde weg terug rijden denk ik.” Ik stelde voor de ventweg, naast de hoofdweg terug te rijden en zo gebeurde het. Ik zei nog: “Het lijkt hier wel koopavond: al die lichtjes” en ja hoor. We zaten in een heuse tippelzone. Ai. Nog wel met deze leerling!

We konden geen kant meer uit en reden in een rij met auto’s. Voor ons auto’s en achter ons en meisjes die in de auto keken en op de auto klopten. Ik keek maar strak vooruit en mijn leerling … deed net alsof zij het niet zag. Een ding zei ze wel: “dit wist je” , maar ik wist dat ontkennen geen zin had. Wie gelooft het tegendeel nu?
Hoe kon mij zoiets overkomen? In een tippelzone met deze leerling. Zou ze erin blijven?

Gelukkig liep het goed af en achteraf kon ze er zelfs nog wel om lachen en hadden we het beiden niet zo benauwd meer. Natuurlijk heb ik gelijk de rijschool ingelicht. Stel je toch eens voor dat er een klachtmelding uit voort gekomen was? Hoe had ik dit dan nog uit kunnen leggen?

Ja, lachen jullie maar. Het is nu om te lachen, maar het was toen erg genant!