Bewust ongelukken maken

Een gestoorde leerling II

Het is ergens 2004 als er een meisje uit in mijn auto stapt. Een andere instructeur heeft gevraagd of ik met haar wil gaan rijden, want hij kan er niets meer mee en het schijnt een probleemgevalletje te zijn. Olaf gaat er wel mee rijden.
Na een korte kennismaking rijdt ze weg en gaat tijdens de rit vreemd doen.

Doelbewust wordt de auto naar de tegenligger gestuurd en er wordt geprobeerd bewust fietsers aan te rijden.
Neem van mij aan dat ik veel instructieervaring heb en dus goed in kan grijpen, maar een leerling die dit doelbewust wil doen is niet te stoppen! Het gaat dus zowieso een keer goed mis en daarvan ben ik mij bewust. De auto wordt dus aan de kant gezet en ookal ben ik woedend van binnen … ik vraag heel rustig waarom het meisje dit doet.
Ze geeft aan boos te zijn omdat ze bij een andere instructeur moet rijden en zegt hier niks van af te weten. Dit klopte overigens niet, maar dit terzijde.
Na een uitgebreid gesprek volgen we de rit. Ik denk dat ik e.e.a. goed duidelijk heb kunnen maken, maar na ongeveer 10 minuten gaat het weer mis. Weer probeert ze bewust een aanrijding te maken met een andere verkeersdeelnemer en ik kan nog maar net ingrijpen. Ik stond natuurlijk al wel op scherp, maar de maat is nu vol bij mij.
Wat ik toen heb gezegd … schrijf ik hier niet op. Ja, een soort zelfcensuur, maar ik heb haar zelf thuisgebracht en gezegd dat ik haar nooit meer wilde zien.

Idioot kind! Wat heb je toch een gestoorde mensen rond lopen hier!