Hartproblemen

VERHAAL NOG NIET AF

Als mensen ouder worden krijgen ze vaker te kampen met allerlei lichamelijke kwaaltjes. Neem mijzelf als voorbeeld. Vroeger kon ik echt trots op mijn gezichtsvermogen zijn en nog kan ik het kenteken voor de ogentest eerder lezen dan mijn leerling, maar de tijd is onverbiddelijk want ik heb nu een leesbrilletje en dat is echt het begin van de aftakeling. Hoezo het leven begint bij 40?
Maar het kan altijd erger. Als je bijvoorbeeld op jonge leeftijd al allerlei gezondheidsproblemen hebt door zeer slechte ogen, diabetes of hartproblemen. Zo ook met de leerling in het volgende verhaal. Zij is zwaar diabetespatiënt en lag, mede door haar levenswijze die normaal is voor een 18 jarige,  meer in het ziekenhuis dan dat ze eruit was. Dat is best triest voor een mooie, jonge meid vol levenslust.
De kleine kokette blondine met haar opgestoken haar. Met een zweempje arrogantie, die er altijd op en top uit wilde zien en dat ook zag, maar in elk geval altijd behandeld wilde worden als een dame, dat af dwong en dat ook verdiende. Ik mag die zelfbewuste types wel.
Nu zijn er van die leerlingen waar je net iets meer mee hebt en misschien dat het daarom wel zoveel indruk op mij heeft gemaakt.